2010. december 31., péntek

Búcsú az Óévtől

A 2010-es év utolsó napja van. Téli, hideg, zimankós idő, mely mégis tele van szépségekkel. A mai nap a mulatságé, a bolondozásé, a jókedvű múlt-elengedés -é. 
Mégis egy röpke pillanatra talán szeretnénk leülni és átgondolni, milyen is volt a 2010-es évünk. Ehhez elég meggyújtani egy gyertyát, füstölőt, kiüresíteni az elmét.. s hagyni hogy eszünkbe jusson az első gondolat, érzés..

Mit tanultam?
Mit tapasztaltam? 
Hogyan kapcsolódtam saját álmaimhoz?
Hogyan kapcsolódtam másokhoz?
Mennyire bántam szelíden a testemmel?

Vajon elég jó, gyengéd, kíméletes voltam magamhoz?

Mennyi figyelmet fordítottam a Földanyára?

Sikerült-e változtatnom szokásaimon? Zöldebbé, környezettudatosabbá válnom?

Hány cikket, könyvet olvastam el - vannak-e naprakész információim arról, hogyna is élünk itt a Földön?

Vajon mennyi időt töltötem el meditációval, szellemi gyakorlatokkal?

Hányszor tudtam az íntuícióm követni? a szívemre hallgatni?

Milyen a kapcsolatom most a világgal, kívül-belül?

Vajon elhiszem, hogy : "minden csak rosszabb lesz?" vajon elfogadom, hogy vigyen a változás? 

Megingat az utamban, hogy azt mások hiszok, nem hiszik, elfogadják, bírálják, hogy más vagyok? 

Képes vagyok fenntartania  "minden rendben van" elvet? 

Kész vagyok elengedni azt, ami már régesrég csak súly/teher az életemben - érzelmileg, fizikailag, szellemileg, szokásilag? 

Kész vagyok felfedezni, s megtalálni azokat az eseményeket, amik örömet okoztak, vidámmá tettek, amikor jól éreztem magam? 

Érdekes játék megválaszolni a  kérdéseket, s mérleget húzni.
Hasznos lehet a Tarot kártya húzás, mely megmutatja ki/mi.. kísér a következő évben...

"Menjen a régi, jöjjön az Új!" - reggel is ezt írtam a barátaimnak, hogy igen.. itt ugrálnak a  színes sapkás, zöldharisnyás manók és cibálják a pulóverem, nem hagyják, hogy figyelemem letapadjon, elmerüljöna  múlt tengerében.. bőszen kiabálva, összevissza rohangálva.. izgatottan szaltóznak az ágyamon, a lakás színes szövetdarabjain. "Dehát mire fel ez az izgalom..?" kérdem mosolyogva..(biztoson tudom, hogy ezzel jól felbosszantom őket..)

az eredmény nem marad el.. grimaszokat vágnak, sóhajtoznak, gyászos képükön az ezernyi ránc összevissza ferdül.."Ó hogy magyarázzuk meg Neketek mamlasz -nagy embereknek, milyen fontos az ÚJ Megünneplése?
Ój sokan sóhajtoztok, letapadtok a  múltban, s Úti Hajótok berozsdásodika  kikötőben!" - mondják...

Az év egyik legcsodásabb napja ez...! Minden megváltozik, a naptár lapja egy új évre fut.. a Szellemvilágban nagy izgalom van ilyenkor..
"Ó mamlasz emberek, ha tudnátok.."

Kívánságteljesító Tarák, 
Kívánságteljesítő Tündérek, Szerencsét hozó kabalák.. millióféle szellemi lény válaszol a mai imáitokra, alakot, formát öltenek, színekbe öltöznek, udvarolnak, kopogtatnak a Szív-Kapun.. s arra bíztatnak, hoyg engedjétek be őket...a gyermeki lélek, nagy szemekkel mered az ezernyi csodára..s tudja, hogy MA MINDEN SIKERÜLHET! ( Sikerül is..ha engedjük...)

Mit üzen a táj? 

Kilépek a kapun és a hideg az arcomba csap.. nehéz rávennem magam, hogy megtegyem a szokásos sétám Zengivel, skótjuhász kutyámmal. Zengő boldog, lábacskái finom nyomokat hagynak, a hó fehér szőnyegén. A táj ma ködbe burkolózott, a fenyvesek, a kis erdei ligetek, mind-mind, mintha porcukorral lennének beszórva. A Ködből varjú barátaim válaszolnak a lelkemben visszhangzó kérdésekre. A föld hidegét őrző gyomnövényeken is ott a a finom, zúzmara sapka. Hamarosan elfelejtem a hideget és együtt futunk Zengivel a hóban, megölelve a tündéres-égeres-kispatakos búvóhelyünket.
Vörösbegy billeg a Fűzfaanyó zimankós karjain.. s valahol messze ölyvek suhannak el halkan. A Fenyves közepén megállunk és egy szépséges, kicsit ferde fatörzsre támaszkodom, jóleső öreg barátomnál megpihenni. A fák ölelése.. mindig megnyugtató, elringató.. a szépséges csendben, hirtelen zúzmara-hószita zuhany dől a nyakamba.. a kis erdei ösvény olyan, akár egy ősi-hó-jég Templom.. szépséges energiatér vesz körbe.. a hótündérek lefújják a  gondokat a szívemről..a kiskutya ugat, játékos követelőzés a labdáért.. a nagy futásért..

Lassan a hideg mégis győz, s elindulunk hazafelé.. útközben a Forrás Tündéreitől kérünk eg y kis vizet, hogy sejtjeinket megfürösszük az újévi jókívánságokkal!

Minden kedves Olvasómnnak, kellemes szilveszteri bulizást, csendes meditációt, összebújós estét a Kedvessel, ... (a sor szabadon folytatható!) sütievős.. sokat nevetős estét, éjszakát kívánok!

Boldog Új Évet Mindenkinek! HAPPY NEW YEAR! s ha otthon meditálsz, egy lehetőség, hogy kapcsolódj egy világméretű kezdeményezéshez:

2011.1.1. az Év első 11 percében kapcsolódj azokhoz akik szerte a világon ezt mondják:
"Let Oneness be ours!" Az Egység legyen a miénk.. Ekaata nastu ah -szanszkrit nyelven...
hogy sose feledkezzünk meg arról, egy bolygónkk van és számos testvérünk, a Törzsünk tagjai ..mind ott vannak .. s szívünkben kapcsolódhatunk hozzájuk.. megélve a Szeretet és a Tudatosság Egységét!
Áldás!
(angol nyelvű oldal: http://www.ekataa.net/ )

S pár oldal, ahol segíthetsz a jövőben is: (angolul és magyarul is!)
Care2.com :    

Segíts egy kattintással, a szponzorok pénzt adnak, ha kattintasz..

Az Egységről..

Fogadj örökbe kampányok:



Afrika: ahol még sok a  tennivaló: pár ezer forint a gyerekek tanulására, az egész életüket megváltoztathatja..


Máltai szeretetszolgálat


Az Ölelő Amma


Jane Goodal Intézet: csimpánz-mentés, állat-menhelylátogatások, széles körű felvilágosító kampányok..


Tudod mi a fairtrade? egy élhetőbb kereskedelem..


Őrbottyán, lómenhely Magyarországon.. Lovasnemzet? avagy hogyan segíthetsz az öreg vagy beteg vagy sérült lovakon..


 Zöld hírek avagy a magyar greenpeace:


Tudtad, 20 000 gyerek éhezik hazánkban..itt segíthetsz..

s a sor hosszan folytatható... tájékozódj, dönts, cselekedj.. s nyitott szíved energiája kiáramlik a világba.. mindaz amit másokkal teszel, mintha önmagaddal tennéd, úgyis visszatér hozzád..

Áldott, békés, boldog új ÉVET!!
szeretettel:
Szilvándor
s egy üzenet Kieshától: a Little Grandmothertől..Egységben a Természettel

04/23/2010 Kiesha Crowther "Little Grandmother": One with Nature 2/8


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése