2009. december 22., kedd

Téli Napforduló

Kint a hó fehérségbe burkolta a tájat, a madarak végre felfedezték a kitett eleséget és órákon át mezei verebek, cinkék, csúszkák, pintyek csatáztak a finom napraforgó magokért.

Zengi megkapta a karácsonyi ajándékát - egy finom, új kutyaágyat, puha takaróval letakarva.

Boldogan dörzsölgette hosszú orrát, két mancsába fogva. Emlékezhetett azokra a régi napokra, amikor a szobánk közepén hevert el.. még bent a város közepén.

Morminak is megtetszett és otthonos kosarát hátrahagyva próbálta elfoglalni a puha kutyaágy egy csücskét. Persze ez csak akkor sikerülhetett, amikor Zengi kint ugatta .. mindazokat, akik elég bátrak voltak megmozdulni ebben az időben.

Tegnap: a fény és sötétség egyazon hosszú lett, igazolva, hogy mindaz amit jó-rossz, fekete-fehér, kétpólusú világunkban megszoktunk.. valójában a szellemvilágból nézve .. csak illúzió.
Este Szertartással ünnepeltek társaim az Istennő Templomban, nem tudtam elmenni, helyettem az Ősök meséltek.. és a Történetem megjelentette az ősi idők embereit.. a tábortűz felízzott és a szabad lelkek szép ívben repültek vissza.. egészen a gyökerekig.

Az este jó alkalmat kínált arra, hogy mi is megünnepeljük a Fény születését. Mindketten doboltunk, énekeltünk, Carolyn dalait hallgattuk.. s mindazt ami levetnivaló bilincs volt azt a tűz átalakító, mélységes forróságába dobtam.

nagyon felemelő volt, ahogy elhamvadtak a sérelmek, a dogmák, a nehéz páncélok.. igazi elengedés.. s új lélegzet szakadt fel bennem.

megéreztem, hogy szívem képes meggyógyulni sebeiből..

s a tarot kártyák szépen üzentek.. az órák teltek és végül egy gyönyörű sólyom mandalát festettem.. ragyogó narancsos Nap hozza el a tüzet, szépésges zöld mutatja a hegyek hátát, fa-barátom kígyózik az Ég felé, Vízanya hullámzik odafenn.. és odalenn.. is.
S a Sólyom éles szemmel néz.. előre néz és tudja csak az ITT és MOST létezik, a Jelen ölelése.

Hihetetlen, izgalmas, felkavaró és megható, hogy a Szellemvilág milyen gyorsan válaszol a hívásunkra.. jó volt újra dobolni, csörgőzni és letenni mindazt a fájdalmat, amit a számomra fontos emberek szavai szórtak rám..

Tudom, hogy Földanya látja a szívem.. tudja, érzi mit miért teszek.. beledőlök a nyugalomba.. beledőlök..

A csörgő hangját hallom és átbucskázom a fejemen.. egyszerre csak szárnyra kapok és magasan szállok.. az eget hasítom szárnyaimmal.. csodás érzés.. szemem a színek mindenféle árnyalatai közül válogat.. árnyékom együtt suhan a Nappal. Csodás érzés... hogy újra szabad vagyok.

Ahogy a Belső gyermek kártya üzenete megfogalmazza:
"És eljött a nap, amikor fájdalmasabb volt összezárt bimbóként maradni, mint megkockáztatni a kivirágzást."

Mától a napok picit tovább világosak, és a belső tűz szépen tartja fényét. Jó kertészként finoman meg lehet locsolgatni a reggeli meditáció erejével, az áldások megérintő közelségével, a madarak röptének csattogásával, a barátok nevetésével,a világ felé küldött mosollyal.

Legyen áldás a Te napodon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése