2011. április 15., péntek

Telihold Est


Víz-suhan

Részlet egy meghívóból, amit ép ma küldtem szét.. ha nem kaptad meg.. itt olvashatod, egyes részeit..
Ez az írás ajánló is a TeliHold programomhoz, meg egy hívás, hogy utazz velem a szavak birodalmába!

Áldott napokat Neked, kedves Olvasóm!

Szilvándor






 Kedves Utazók,

Víz táncol a felhők szélén, Víz táncol a fűszálak hegyén, Víz áramlik át a földeken, Patakból, Forrásból előtör a rejtelem. A TeliHold fénye bőséget áraszt, nagyra növeszti az összes kívánságot, finom energiák lüktetnek az éjben, finoman lüktetnek az erek a testünk erdejében. Víz, Patak, Forrás, Tenger- delfin és bálna- hangok amikkel kommunikál velünka Természet, a bennünk élő lélek.. a lélek dala átáramlik a torokcsakrán, melynek színe (jé? : ) ) éppen kék...
....

Mesék:
szavak, amik előtörnek.. gyere ülj ide mellém, MOST csak Neked mesélek.. gyere ide, ahol a zúgó, áramló folyó hangos csevegése hallik, épp két nagy kő van ott .. minket vár.. nézd csak a Fák álmosan bólogatnak a tavaszi szélben.. lassan sötétedik.. de ne félj, finom takarót terít ránk az éj, s ma kegyes az idő, langymeleg van.. mintha a nyár adogatná egyre forróbb csókjait...
Nézd csak, az éjszaka csillagai mind előtűntek már..
Tudod, a szavak igézetéről mesélek most.. hogy megrészegült álomban élek, amikor a szavak fénylő paripájának hátára pattanok.. tudod a szavak mágikus erővel bírnak.. tele vannak csodával.. csupa sejtelmes hang, csupa játék.. gyere, nézd csak, e tajtékos, fehér Paripa aki vad sörénnyel száguld a szélben, csak ránk vár...
Hát nosza pattanjunk rá! Ne félj nem fogsz leesni róla..

A sötét éjben hangosan bugyog, csobban a folyó, az éjszaka neszei elringatják a lelket, s a Mesélő tüzes paripáján egy távoli időbe visz..

".. Késő éjszaka volt.. a Vándorló léptek nem akartak megpihenni míg oda nem érnek a Szent Liget Otthont adó völgyébe.. baglyok huhogtak, s néha egy alvó őz megriadt patái kopogtak a száraz földön, a recscenő avarban, ahogy álmában rúgkapált..
óvatosan osont a Róka-Testvér, s szuszogva szöszmötölt Borz-Apó..
Az égen felhők gyülekeztek.. s lassan kipp-kopp eleredt az eső.. a Vándorokat nem zavarta.. a friss éji levegő, az Otthon közelsége, a fürge, gyors cseppek mind , mind felébresztették lelkük, szellemük éber, jókedvű dalát!
Lassan zümmögve törtek elő a hangok a torkukból..
a Törzs tagjai ringó léptükben a Földnek énekeltek, határozott járásuk egy tánc volt az Élet mélységes harmóniájának tiszteletétől övezve..imbolygó árnyaikhoz kapcsolódtak testvéreik a fák, a kövek, a lélegző, élő létezés össze sóhajtása.
A vízcseppek finoman kopogtak, újra és újre megfürdették őket, újra és újra lemosták fáradtságukat...
"hii.. mm héjja..aahh.. hoz.. hoz .. tipp.. la.. né ha haj.jé" szólt az ének.. az aszonyok hangja magasra szaladt, míg a férfiak mély zümmögő kórussal kísérték őket.. nem véletlenül ez a Dalok Ösvénye volt..
szívük kiteljesedett, ahogy meghallották a dübörgő folyó, morajló, dobpergésszerű hangjait.. kiértek a sűrűből és a Völgyet elárasztotta a TeliHold fénye.. szépséges Otthonuk ott volt a Völgy közepén, nem messze a Szent Hely középpontjától.. áldott imákkal köszöntötték a Folyó szellemét, majd behúzódtak az Otthon tágas falai közé.. mely mégis átengedett minden hangot, minden csepp eső és élet-folyó folyam hangot..
Mi is ott vagyunk.. gyere, válassz egy fatörzset, helyezkedj el kényelmesen.. s csak hagyd, hadd zubigjon át mellkasodon ez a fenséges erő.. a bódító hangorkánban egyszercsak beszélni kezd hozzád a Folyó Szelleme, az Áldott FolyóAsszony..

'Én , ki ősidők óta e földet őrzöm, én ki vad lüktetése vagyok e tájnak, én szólítalak Gyermek! Nézd vad rohanását habjaimnak, nézd vad rohanását életednek.. Nézd színeim változó tükreit, nézd lelked változó tükreit.. Hejje Héjj-ja.. gyere énekelj, táncolj velem, felejts el mindent, csak kövess engem!'

s így történik.. hogy a FolyóAsszony színes, vad táncát követve átváltozunk, talán egy hatalmas pillangóvá, aki a Tavasz ízén szárnyal.. talán magává az Erdő Sóhajává, talán a folyami kavicsok suttogásává.. s látod? hallod? már nem is tudom, hogy a FolyóAsszony bömböl-e? Vagy a Törz tagjai dobolnak? vagy a szívem akar kiugrani a mellkasomból? ( .. szünet.. engedd meg magadnak az utazást..)

s a hirtelen kavalkádban, egyszerre minden elcsendesül.. egy szalmaágyon fekszel, fejed felett a kuynhó boltíves kupolája, kint csendesen szemerkél az eső.. s a folyó megszokott zümmögése semmivel sem hangosabb, mint máskor.. A TeliHoldat olykor eltakarják a felhők..

Végtelen nyugalom ömlik át rajtad, rajtunk..s az éj enyhet adó, finom, ölelése egy új, képek nélküli álomra hív! Eggyé válva a csenddel, a Természettel, a benned élő ősi létezővel.. halk köszönetet rebegsz a Folyónak, aki mindent kimosott belőled, belőlem, belőlünk
s csak ennyi történt.. megérkeztél a pillanatba, ahol minden csendes varázslattal duruzsol.. mély békesség önti el tagjaid.. tagjaink ..
....." ( s Történet tovább folytatódik)


Tudod, ez a Történet most születetett, Neked.. a pillanatból.. így lesz hát 18.-án hétfő este is.. a perc varázsos léptéből , a Gong gyönyörű hangjával átitatva.. az Élet-Folyam Tavasz-lágyság Telihold -erő vezetésétől inspirálva elindulunk megint a szavak táltos paripáján..

Megsimogatom e Paripa büszke, szépséges fehér nyakát, fejét.. rám néz.. okos, mélybarna szemében az Idő bölcsessége tükröződik.. s aztán elvágtat az éjszakába.. hogy egy nap, egy új pillanatban megint visszatérjen!

(köszönet és Áldás!)

A programról egy rövid leírást a honlapomon találsz:
www.evkorforgo.freewb.hu/csoportos-kaland

Írásaimból a Szent Gong Szelleméről:
www.hazateres.blogspot.com/2011/03/gong-szent-szelleme.html

Ajánlom figyelmedbe az on-line Sámánisztikus Évkör kurzust, ahol mesék, történetek, kapcsolódás, gyakorlatok várnak...

Ha kérdésed van, írj bátran vagy hívj..
a csoport létszáma korlátozott, de vannak még helyek..

ravenszil@gmail.com
06 70238 8612

Áldott Tavaszt!

szeretettel 

Szilmesélő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése