2012. január 23., hétfő

" a lány futott.. az erdőn át.. szarvasként szökellve, átugorva a vihar sújtotta, elterült fatörzseket. gyerekkora óta ismerte az Erdőt, s annak megannyi szépségét.. Napfényes séták, beszélgetések a Moha Asszonyokkal.. érett bogxk csemege-gyűjtése.. a madarak, fák énekeivel való tánc.. de ez még a Nagy Hideg idők előtt volt.. komor, baljóslatú felhők jelezték a jöttét.. s a népek bölcsei megsúgták törzseknek.. Izmos teste könnyen repítette őt.. még most is szerette a futást, most is.. mikor az Árnyak oly közel jártak..
de még vakon is oda talált volna a Szent Fához.. akinek odva összegyűjtötte, méhében érlelte a hajnali derengés könnycseppjeit.. Az öreg gyógynövényes lánya volt, jól ismerte azt a rejtelmet, amit későbbi korok varázslatnak neveztek. Tudta Az Újhold segíteni fogja.. s a 9 napig tartó zsálya füstjébe mormolt ima..a kiszórt kavicsokból olvasott jelek.. kedvező időt jósoltak. Sietnie kellett...de nem tudta szemét levenni az esőcseppek gömbölyded, finoman csillogó formáiról.. sosem látott szebbet, gyerekkora óta a víz bűvölte el a legjobban. a cseppek tökéletes formáiban ott rezgett a Végtelen minden érintése, tapasztalata, bölcsessége.
Amikor odaért a Fehér Tisztásra a Hármas Rejtettekhez lépett. Mozdulatai a régi rituálék erejét tükrözték. (...) Az égiek gyorsan válaszoltak.. lába hirtelen mélyre nyúlt... akár a fák gyökerei.. s máris ott találta magát a Rejtett Ösvényen. A sziklák közt megbúvó, természetes kőmeder már várta.. dallamok szálltak át lelkén és a Segítők átsuhantak a téren.. Szívének becsukott szemhéja alól a Víz Kék Spirálja örvénylett át.. elsuhantak előtte a folyók,a tengerek, a tavak, az óceánok hullámzó mélységei... a vadon szőtt melódiák átíveltek a Kőmedren.. s Kék Spirálból kiváló fények elkezdték feltölteni a kerek mélyedést... mint egy fényes bálon, úgy érkezett meg az Újhold fényes, istennői ereje.. Fehér Fogatáról mormolt ékes szavai hallatán a Kőmeder fényei megteltek az életadó Vízzel, s a mélyében Kék Sárkányok fényes, szép pikkelyei villantak fel.
Körben úsztak, erőteljes sodrást, hullámzást, belső örvényt keltve..
A lány tudta, hogy itt az idő... az Erő, amiért jött.. és a kapu készen állt!
Felhúzódott a mélyedés kőpárkány szélére..s izmos testét megfeszítve... a Mélybe ugrott. Mind zümmögtek, csobogtak, énekeltek.. s kíváncsian hajoltak a fekvő Kőtojás fölé.. majd hirtelen csend lett.. " (folyt.)

(új csoport..Szilmesék címmel, hamarosan..)
boldog Víz -Sárkány évet.. merítsetek erőt az Újhold energiáiból..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése